تصريح وزارة الثقافة والإعلام رقم م ن / 154 / 1432


العودة   شبكة البراري > منتديــات البراري العامـــة > منتدى الموضوعات العامة

موضوع مغلق
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
  #1  
قديم 2009-12-06, 10:35 PM
بسمة حزن بسمة حزن غير متواجد حالياً
عـضـو جـديـد
 
تاريخ التسجيل: Nov 2009
المشاركات: 19

بسمة حزن is on a distinguished road
فطير مشلتت

السلام عليكم ورحمة الله

اعتقد مفيش حد مش بيحب الفطير المشلتت ..
ياسلام عليه مع المربى واللا العسل .. ويبقى فطار مميز

جربت كذا طريقه مره اعجنه بالميه ومره بالحليب ومره اعمله بالسمنه ومره بالزبده وهاقولكم على احلى طريقه عملتها وكمان على طريقتين بالصور ممكن تلفي بيها الفطيره

نبدأ بسم الله بالمقادير لعمل فطيره واحده:

4 كوبايات دقيق - ربع معلقة ملح -
كوباية ونصف حليب دافي (او كوباية حليب ونص ميه)

الفطيره هتحتاج
كوب (ربع كيلو) لكوب ونصف زبده بلدي فلاحي لونها ابيض (يفضل تكون طريه او ذوبيها على النار بدون ما تقدحيها )
وكل ما زادت الزبده كل ما كانت الفطيره طريه ولذيذه وممكن تصل لكوبايتين لو تحبيها دسمه

قشطه او وش لبن لدهن الوجه

الطريقه:

تخلطي الدقيق والملح وتبدئي تضيفي الحليب والميه شويه شويه
(ممكن تزودي الميه او تقللي حسب نوع الدقيق )

لحد لما تحصلي على عجينه متماسكه لينه وممكن تشكيلها

حطيها على الرخامه او ترابيزه
وابدئي اعجني فيها مدة لا تقل عن عشر دقايق حتى تصبح لينه وتتشد معاكي بسهوله

اتركيها ترتاح نص ساعه علشان يسهل فردها

وبعدها ابدئي افرديها بالنشابه على سطح مدهون زيت خفيف
لحد لما تصبح مستديره
ثم بايدك ارفعيها من تحت عن الترابيزه وبالايد التانيه شدي الاطراف
كما في الصوره وهتلاحظي انها مطاطيه وبتتشد معاكي ..



كرري من جميع الجهات
لحد لما تحصلي على مستطيل سمكه رفيع جدا وهتلاحظوا من الصوره انه شفاف ومبين المفرش اللي تحته




ادهني سطحها كله بالزبده



ثم طبقي الطرف الشمال



ثم ادهني سطحه بالزبده .. وطبقي عليه الطرف اليمين



ادهني مره تانيه بالزبده وطبقي الطرف اللي تحت ثم ادهني بالزبده كويس وطبقي عليه الطرف اللي فوق



وكرري الدهن بالزبده والتطبيق لحد لما تخلصي الزبده وكمان تحصلي على كره شبه اللي في الصوره



دخليها التلاجه ترتاح ربع ساعه او لحد لما الزبده تتماسك علشان تعرفي تفرديها

وفي اثناء ذلك سخني الفرن على حراره عاليه 200 م -
او على درجة 4 او 5 في الفرن الغاز
وادهني صاج او صينيه بالزبده او السمنه كويس جدا

حطي العجينه بعد ما ريحت في الصينيه وابدئي بكف ايدك افرديها وظبطي شكلها لحد لما تبقى مستديره
سمكها مش رفيع - يكون متوسط حوالي 1 سم
مهم انها تكون مش رفيعه علشان مش تنشف في الفرن
وقطر المستدير حوالي 30 سم



ادهني الوجه بالقشطه او وش اللبن

دخليها الفرن الحار المسخن من قبلها ( مهم علشان تطلع طريه ان يكون الفرن ساخن على حراره عاليه 200 )
على الرف الاوسط

وهاقول على تكه بسيطه .. اثناء تسخين الفرن ممكن تضعوا كميه بسيطه من الماء المغلي في الصاج اللي تحت الشبكه اللي هتضعي عليها صينية الفطيره علشان تعطي رطوبه داخل الفرن وتحافظ على طراوة الفطيره

وده شكلها داخل الفرن في نص مدة السوا .. لاحظوا كيف انتفخت نتيجة وجود الزبده بين طبقات العجينه




بعد ما تحمر من تحت .. شغلي الشوايه لتحمر من فوق وهذا شكلها النهائي



غطي الصينيه بغطا مناسب او بصينيه في نفس الحجم للحفاظ على طراوة الفطيره

لاحظي ازاي هي طريه ومورقه ..






بالهنا والشفا

  #2  
قديم 2009-12-06, 10:42 PM
الشيخ قوقل الشيخ قوقل غير متواجد حالياً
شيـــخ المنـتـديــات
 
تاريخ التسجيل: Oct 2009
الدولة: رؤوس الهضاب
المشاركات: 2,613
جنس العضو: ذكر
الشيخ قوقل is on a distinguished road
افتراضي

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

جميل هذا الموضوع ومن شكله لذيذ

أشكرك على إثراء الموضوع بالصور
ننتظر القادم
.
.

التوقيع:
(( العلم يؤتى ولا يأتي ))
  #3  
قديم 2009-12-06, 10:52 PM
خالد عبدالله خالد عبدالله غير متواجد حالياً
عـضـو ذهـبـي
 
تاريخ التسجيل: Oct 2007
الدولة: حائل
المشاركات: 4,622
جنس العضو: ذكر
خالد عبدالله is on a distinguished road
افتراضي

الله عليك ذكرتنا القناطر ونهر النيل
المشلتت وعرفناه بس منين لنا نسمة النيل..
هههههه
الله يعطيك العافية
مشكوووووووووووووره

  #4  
قديم 2009-12-07, 08:41 AM
الصورة الرمزية حنين الشوق
حنين الشوق حنين الشوق غير متواجد حالياً
مشرفة منتدى البيئة والحياة الفطرية
 
تاريخ التسجيل: Jul 2009
الدولة: قطر مدينة الدوحة
المشاركات: 5,270
جنس العضو: أنثى
حنين الشوق is on a distinguished road
افتراضي

مشكورة على الفطير ويعطيج العافية على المجهود

التوقيع:
  #5  
قديم 2009-12-07, 12:48 PM
بسمة حزن بسمة حزن غير متواجد حالياً
عـضـو جـديـد
 
تاريخ التسجيل: Nov 2009
المشاركات: 19

بسمة حزن is on a distinguished road
افتراضي

الله يعافيكم

  #6  
قديم 2009-12-07, 01:20 PM
أم سيلان أم سيلان غير متواجد حالياً
عـضـو فـعـال
 
تاريخ التسجيل: Nov 2009
المشاركات: 265

أم سيلان is on a distinguished road
افتراضي

أجل هذا المشلتت !!

بارك الله فيك ,, على الموضوع والصور متعوب عليها !

  #7  
قديم 2009-12-07, 04:47 PM
الصورة الرمزية عاشقة الصواعق
عاشقة الصواعق عاشقة الصواعق غير متواجد حالياً
عضوه متميــزه
 
تاريخ التسجيل: Nov 2008
الدولة: الأحساء
المشاركات: 3,676
جنس العضو: غير محدد
عاشقة الصواعق is on a distinguished road
افتراضي

ياحبي للفطير المشلتت

يسلمووووووو على الطريقة الجميلهـ

ابدعتوا ...فلا تحرمونا ابداعاتكمـ

التوقيع:
[flash=https://upload.7ozn.com/files3/12923705792.swf]width=400 height=550[/flash]
  #8  
قديم 2009-12-08, 04:36 PM
نهر الجنه نهر الجنه غير متواجد حالياً
عـضـو نـشـيـط
 
تاريخ التسجيل: Jul 2009
المشاركات: 313

نهر الجنه is on a distinguished road
افتراضي

لذيذه 00 تسلم يمينك على هالطبق الرائع

لا حرمنا جديدك

  #9  
قديم 2009-12-09, 10:56 AM
بسمة حزن بسمة حزن غير متواجد حالياً
عـضـو جـديـد
 
تاريخ التسجيل: Nov 2009
المشاركات: 19

بسمة حزن is on a distinguished road
افتراضي

الله يعافيكم

موضوع مغلق


المتواجدين الآن بالموضوع : 1 ( الأعضاء 0 والزوار 1)
 

تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع

 


الساعة الآن 01:19 AM


Powered by vBulletin .
جميع الحقوق محفوظة © لشبكة ومنتديات البراري 2010